Dobrmani v nouzi – smutné osudy psů

V dnešní době, kdy má domácnost průměrně dvě děti a dva psy i více, se ale na druhou stránku ocitají zvířata velice často v nouzi.

 

V dnešní době, kdy má domácnost průměrně dvě děti a dva psy i více, se ale na druhou stránku ocitají zvířata velice často v nouzi. Na jedné straně je ochránci zvířat zachraňují. Na druhé straně je lidé týrají, bijí, odkládají do útulků a v horších případech jsou schopni je vypustit na ulici nebo kdekoliv přivázat a opustit? 

Děti dostávají pejsky za odměnu ve škole, ale i z pouhého rozmaru. Pokud se jim líbí plemeno, které je zrovna v oblibě. Dospělí si pořídí roztomilé štěňátko, které pak roste jako dříví v lese. Časem člověk zjistí, že na pejska nemá tolik času. Nedokáže ho ani dobře vychovat, natož pak v dospělosti zvládnout.

A co teď s pejskem?

Přijde rozčarování, pejsek je doma nadbytečný a v dobrém případě mu jeho majitel hledá nový domov. I tak se ale stává, že nevybere dobře. Pejska momentálně nikdo nechce a pes tak končí na zahradě v kotci, na řetězu,  kde si ho nikdo nevšímá. Tam pejsek strádá, jak fyzicky tak i psychicky. Další možností je, že pejsek skončí v útulku. V útulku pes mnohdy pobývá i několik let, když nemá to štěstí a někdo ho adoptuje. Jedním z plemen, které takto končí jsou i dobrmani.

Starejme se o naše pejsky

Pes není věc. Je to živá bytost, která člověka bezmezně miluje a člověk se mu za to odvděčí krutým způsobem. Proč?

Útulky praskají ve švech. Lidé pro peníze množí jak voříšky, tak zvířata s průkazem původu. A to je tak velký problém který podle nás nemá žádný dobrý konec .

Co na to naši zákonodárci? Co na to kluby? Nezajímají se o chovatele, jenž má několik fen a ročně na nich vyprodukuje několik desítek i stovek štěňat.  Chovatel hledá zájemce a mnohdy se ani nezajímá o to, komu a kam štěně prodá. Nezajímá se o to, co s ním je a jak vyrůstá.

V dnešní uspěchané době bychom si měli vážit naší přírody, kterou my jako lidé devastujeme. Měli bychom si vážit zvířat, které my jako lidé máme chránit, Pečovat o ně,  protože jsou to živé bytosti, které se bohužel sami na tom našem světě neochrání.

Podívejte se na případy, které se staly. Fotografie jsou hodně neveselé, ale ukazují aktuální situaci psů: Dobrmani, kteří neměli štěstí na páníčka

 

vyhození nebo odkládaní do útulků, pokud si majitel už nenalezne na pejska čas :(

 

Agar – dobrman, 3 roky na řetězu, bez valného jídla a bez povšimnutí majitelů., - jizva na krku už mu zarůstá, zaroste ale i jizva na duši ? :(

 

 

Agar – dobrman, 3 roky na řetězu, bez valného jídla a bez povšimnutí majitelů., Dino – Hrdina – byl nalezen a zachráněn policií s rozbitou hlavou zřejmě od krumpáče., Tatu a Moja – zachráněná dvě štěňata, byly to pouhé dobrman-ní kostřičky potažené kůží., Edie – dobrman, taktéž potažená kostřička kůží.

 

Autor: Jana Veselá | sobota 14.5.2016 8:41 | karma článku: 22,78 | přečteno: 566x
  • Další články autora

Jana Veselá

Vratislavické slavnosti 2019

18.8.2019 v 11:46 | Karma: 13,19

Jana Veselá

Prasoloppet 2019

25.6.2019 v 7:59 | Karma: 10,80

Jana Veselá

Běhejme a pomáhejme útulkům

17.6.2019 v 8:47 | Karma: 10,60

Jana Veselá

Štědrovenčení v útulku

24.12.2018 v 15:09 | Karma: 27,94